Vrei sa faci sport? Iata cateva motivatii!

Peste tot ni se spune ca 30 de minute de exercitii pe zi sunt obligatorii daca vrem sa avem un corp sanatos. Insa nu totul este atat de usor precum pare! Din diferite motive, nu ne facem timp pentru cateva exercitii zilnice, iar acest lucru se reflecta negativ asupra organismului nostru. Sa vedem insa cateva motivatii daca vrei sa te apuci de sport!

 

Alege-ti un partener de exercitii

Intotdeauna este mai usor sa te apuci de sport daca ai pe cineva cu care sa te duci la sala. Ia-o pe cea mai buna prietena, faceti-va abonamente la o sala din apropiere si stabiliti-va un program pe care sa il respectati. Vei observa ca daca esti cu cineva va veti motiva reciproc si veti avea rezultate mult mai bune.

 

Obiective realiste

Este bine sa ai obiective realiste in ceea ce priveste sportul. De exemplu, propune-ti sa mergi de doua ori la sala in zilele din cursul saptamanii, si o zi in weekend. Iti poti propune si sa slabesti sau sa iti conturezi o anumita parte a corpului, pentru a avea un obiectiv.

 

Cere informatii despre exercitii

Atunci cand te duci la o sala de sport, de regula exista un antrenor care te poate invata cum sa folosesti diferitele aparate si cum sa iti lucrezi cel mai bine musculatura. Noteaza-ti pe un carnetel tot ce trebuie sa stii si pune in aplicare tot ce te invata antrenorul pentru cele mai bune rezultate.

 

Recompense

Din cand in cand, este bine sa te recompensezi, mai ales daca te-ai tinut de programul de fittnes si ai atins un obiectiv pe care ti l-ai propus. Incearca insa sa nu exagerezi cu recompensele, mai ales daca acestea sunt dulciuri.