Rasele de caini interzise!

Atunci cand spui catelus te gandesti la un mic ghemetoc de blana, care va ramane mereu mic si dragalas. Ei bine, in cazul catorva rase, blanosii dragalasi se transforma in animale periculoase. Asa au aparut legile care iti interzic sa deti anumite rase de caine deoarece sunt prea periculoase.

Iata cateva dintre rasele de caini interzise!

 

Pitbull Terrier American

Acesti caini au un temperament foarte agresiv si pot ataca fara a fi provocati. Majoritatea dintre ei sunt folositi in luptele intre caini. Rasa a fost interzisa in SUA, Canada si Marea Britanie.

 

Mastiff brazilian

Tot un caine de talie mare, mastifful este agresiv si greu de stapanit. Este originar din Brazilia, iar cei care cunosc aceasta rasa stiu deja ca nu e bine sa interactionezi cu ei. Sunt atat de agresivi, incat si o simpla miscare sau atingere le-ar putea activa impulsurile agresive.

Este interzis in mai multe state din SUA, in Anglia, Danemarca, Cipru, Israel si alte tari.

 

Dog argentinian

Rasa a aparut in 1928 si a fost de la inceput una dintre cele mai agresive rase de caini. Inca de la aparitia acestuia, cainele a fost dresat pentru lupte, atacand chiar si lei. Este interzis in mai mult de 10 tari, printre care se numara Portugalia, Australia, Norvegia, Ucraina, Anglia si Romania.

 

Tosa Inu

Rasa a fost obtinuta prin incrucisarea unor rase japoneze si occidentale si a fost crescut ca animal de lupta si vanatoare. Este un caine foarte solid, ajungand la o greutate chiar si de 90 de kilograme.

In Japonia, acest caine este dresat pentru a fi un luptator de elita, iar maraitul, latratul si scheunatul nu ii sunt permise. Este interzis in Danemarca, Norvegia, Islanda, Malaezia si Malta.

 

Presa Canario

Considerat un caine agresiv, cainele de Canare este un animal masiv. Rasa este originara din insulele spaniole Canare si si-a castigat titlul de caine agresiv atunci cand doua exemplare au atacat si omorat o femeie, in San Francisco. Rasa este interzisa in Australia si Noua Zeelanda.