Iata cateva lucruri care ne afecteaza somnul!

Ti s-a intamplat sa iti sune telefonul in realitate, iar tu sa auzi acelasi sunet si in vis? Ei bine asta inseamna ca telefonul ti-a afectat visul si ca sunt anumite elemente pe care le luam cu noi atunci cand ne ducem la culcare. Sa descoperim insa cateva lucruri care ne afecteaza somnul!

Pozitia de dormit

Se pare ca pozitia in care dormi iti influenteaza visele. Persoanele care dorm pe burta au vise erotice, cele care dorm pe stanga au cosmaruri, iar cele care dorm pe dreapta au vise linistitoare si calme.

Ce mananci inainte de culcare

Se pare ca cercetatorii au descoperit o legatura intre lactate si visele pe care le avem in timpul noptii. Daca mananci lactate inainte de culcare, esti mai predispus sa ai parte de vise neplacute.

Momentul in care dormi

Daca obisnuiesti sa adormi la o ora normala si dormi suficiente ore pe noapte, nu ar trebui sa ai probleme cu visele urate. In schimb, persoanele care adorm tarziu sau dorm foarte mult ziua, noapte stand trezi, au mai multe cosmaruri. Se pare ca cei care sunt activi mai mult seara au parte de mai multe reprize de REM in timpul somnului.

Ce incercam sa suprimam

Cred ca ti s-a intamplat cel putin o data sa vrei sa-ti suprimi niste sentimente, iar acestea sa te navaleasca in vise. Se pare ca subconstientul va incerca mereu sa-ti transmita ca nu iti poti igora sentimentele si ca facand asta, acumulezi doar frustrari si vise urate.

Lectii de muzica

Tot cercetatorii au descoperit faptul ca cei care au luat lectii de muzica atunci cand erau copii au sanse mult mai mari sa viseze despre muzica in viata adulta.

Jocuri video 

Un psiholog a descoperit ca persoanele care joaca in mod frecvent jocuri video detin un control mai mare asupra a ceea ce se intampla intr-un vis. Explicatia ar fi ca acestia sunt mult mai pregatiti vietii virtuale.