Varsta la care femeile sunt fericite!

Unii spun ca fericirea e relativa si ca depinde doar de tine sa fii fericit. Altii sunt de parere ca viata nu are rost fara fericire. Asadar ce e fericirea? Cum specialistii nu puteau sa lase aceasta intrebare fara raspuns, acestia au realizat un sondaj asupra femeilor, cu scopul de a afla care este varsta la care femeile sunt fericite!

Se pare ca femeile nu devin mai fericite pe masura ce inainteaza in varsta, dupa cum spun cercetatorii. De fapt, majoritatea femeilor au declarat ca se simteau fericite in jurul varstei de 25 de ani. Dupa aceasta varsta, fericirea si satisfactia incep incet incet sa scada.

Raspunsul cercetatorilor ar fi acela ca femeile de 25 de ani au cea mai activa viata sociala si nu-si fac griji in privinta kilogramelor in plus sau ridurilor. Insa, o data cu trecerea anilor, cand acestea isi intemeiaza o familie si se vad nevoite sa renunte la anumite placeri, incep sa fie mai deprimate si sa-si regrete tineretea.

Specialistii au mai aflat ca femeile se simt foarte stresate in jurul varstei de 35 de ani. Acesta este momentul in care se simt coplesite din punct de vedere financiar, nu mai au timp liber sau incep sa apara problemele de sanatate.

Contrar asteptarilor, femeile nu incep sa se simta mai bine in propria piele dupa varsta de 30 de ani. Din contra, acestea spun ca kilogramele in plus, viata stresanta de familie, timpul liber aproape inexistent si ingrijirea copiilor ajung sa fie punctele cheie ale vietii si ale nefericirii.

Un alt lucru interesant observat de cercetatori este faptul ca femeile cred ca barbatii sunt mai fericiti decat ele. Acestea au declarat ca barbatii nu au atatea griji ca ele si ca majoritatea problemelor care apar in viata de familie cad pe umerii femeii.

Si job-ul pe care femeile il au sunt o sursa constanta de stres si nemultumiri. Orele prelungite la birou sau un sef mult prea rigid se transforma in si mai putin timp liber de petrecut cu familia si prietenii. Multe femei au declarat ca relatiile de prietenie incep sa devina mai reci o data cu trecerea timpului, deoarece se simt coplesite de treburile casnice care le ocupa toata viata.

Femeile se simt insa bine in compania unor prieteni pe care nu i-a mai vazut de mult si atunci cand pot socializa si iesi in oras fara sa se gandeasca ce mai au de facut acasa sau pe la birou.