Mituri legate de masturbare

Mulți dintre noi am fost crescuți pentru a crede că masturbarea este rea. Chiar dacă se simte atât de bine, făcând asta te lasă plin de vină și rușine. Suna familiar? Ei bine, suntem aici pentru a vă oferi niște vești minunate: nu numai că masturbarea este complet în regulă, dar este de fapt bună pentru dvs. – la fel ca și sexul sigur pentru voi. Iata câteva dintre cele mai comune mituri ale masturbării.

Mitul Masturbării 1: Vă poate deteriora organele genitale

Fiziologic vorbind, orgasmele sunt nelimitate! Sigur, este adevărat că s-ar putea să te poți bucura confortabil de un număr limitat doar în timpul fiecărei sesiuni de masturbare si xxx adult69 sau sex, dar poți avea mii de orgasme în viața. Și da, acest lucru se aplică și masturbării feminine.

Mitul Masturbării 2: vă poate „consuma” toate orgasmele

Sună îngrozitor – așa că, din fericire, nu este adevărat. Gândiți-vă la organele genitale pentru o secundă: sunt dure, așa că acordați-le un credit! De-a lungul a sute de mii de ani, organele noastre genitale au evoluat pentru a fi rezistente și dure – până la urmă, sunt concepute pentru a reproduce viața. Singura problemă reală pe care o puteți avea este o mică frecare a pielii mai delicate din jurul organelor genitale în timpul sesiunilor prelungite, dar pur și simplu rezolvați acest lucru cu niște lubrifianți – salivă, ulei vegetal sau orice altceva.

Mitul masturbării 3: Vă poate face infertil

Masturbarea sănătoasă nu consuma toata sperma sau materialul seminal al unui bărbat. La băieții sănătoși, testiculele produc întotdeauna spermă, iar prostata produce continuu lichid seminal. Masturbarea nu provoacă infertilitate și nu vă va afecta șansele de a rămâne însărcinată.

Mitul masturbării 4: Femeile pot deveni dependente de jucării și vibratoare pentru masturbare

Unor femei le place în special stimularea vibratoarelor, atât atunci când sunt singure, cât și când sunt cu un partener. Aceasta nu înseamnă că este o dependență – este pur și simplu o preferință personală. În plus, utilizarea unui vibrator împreună cu partenerul tău poate fi un plus distractiv și sexy pentru viața ta sexuală. Și, dacă o femeie are nevoie de un vibrator pentru a ajunge la orgasm, este în regulă – unele femei au nevoie de stimulare suplimentară și este perfect în regulă acest lucru.

Mitul Masturbării 5: Oamenii din relații nu se masturbează

Cu siguranță nu este adevărat! Studiile arată că persoanele cu parteneri sexuali obișnuiți sunt de fapt mai predispuși să se masturbeze decât persoanele care nu fac sex în mod regulat. Dacă tu (sau partenerul tău) te masturbezi, nu înseamnă că este ceva în neregulă cu relația ta. Poate chiar să vă ajute să vă îmbunătățiți viața sexuală – și, dacă vă simțiți confortabil, o puteți face împreună pentru a adăuga un element extraordinar de interesant vieții voastre amoroase.

Mitul Masturbării 6: Masturbarea este doar pentru bărbați

Masturbarea feminină este la fel de obișnuită, sănătoasă și plăcută ca și masturbarea masculină, pentru că să recunoaștem: indiferent dacă ești un tip sau o fată, masturbarea se simte bine, este foarte relaxantă. Statistic vorbind, aproximativ șapte din 10 bărbați se masturbează, în timp ce cel puțin cinci din 10 femei o fac. Alte mituri legate de masturbare gasesti si pe adevarul.ro.