Mancare mexicana cu fasole rosie

Ingrediente

– 500 gr fasole rosie

– 1 muschiulet de porc(sau piept de pui sau muschi de vita) taiat cubulete

– 2 cepe

– 1 morcov

– 1/2 ardei gras rosu

– boia de ardei dulce 1 lingurita

– 1 varf de cutit ardei pisat uscat

– sare, piper

– 1 lingurita oregano

– 2-3 catei de usturoi

– ulei de masline cateva linguri

– 1 farfurie adanca cu cascaval moale ras

Fasolea rosie se pune 2 ore la inmuiat, apoi se pune la fiert schimband de 3 ori apa (atunci cand da apa in clocot, schimbam apa). Dupa ce s-a schimbat apa de 3 ori se pune fasolea la fiert cu carnea tocata cubulete si legumele lasate intregi (se scot la sfarsit). Cam in 25-30 de minute fasolea ar trebui sa fie fiarta. Se scurge de zeama, pastrand cel putin o cana din apa in care a fiert fasolea si carnea.

Se pune la incins ulei de masline intr-o tigaie adanca si se caleste usturoiul si ardeiul iute tocate cat mai marunt. Se adauga trei sferturi din cantitatea de fasole si carne. Din restul de fasole si carne se face o pasta cu blenderul, in care se adauga si zeama oprita mai devreme. Se obtine astfel un sos gros care se rastoarna in tigaie si se condimenteaza cu boia si oregano.

Dupa ce incepe sa clocoteasca se adauga cascavalul ras si se mai tine pe foc pana cand acesta s-a topit. Se serveste cu lipie sau cu tortilla chips. Pofta buna!

Acest articol a fost publicat în My Blog. Salvează legătura permanentă.