aprilie19 , 2024

    Cum sa alegi cele mai bune cuptoare pizza profesionale?

    Din aceeasi categorie

    Share

    Un cuptor profesional pentru pizza poate fi din caramida, piatra, otel inoxidabil. Aceste tipuri de cuptoare au fost concepute pentru a se utiliza in rstaurante, pizzerii. Pizza, asa cum o stim astazi, a fost inventata in Italia in secolul al XIX-lea. Dar prima mancare asemanatoare acestui fel de mancare a fost creata de greci, cu secole in urma. Se numea plakous si se facea cu un aluat de paine acoperit cu branza si miere.

    Diferite tipuri de cuptoare profesionale pentru pizza din care sa alegeti

    Cuptoarele pentru pizza sunt parte integranta a oricarei pizzerii. Sunt folosite pentru a face pizza proaspete de la zero. Exista multe tipuri diferite de cuptoare pe piata, dar nu toate vor functiona pentru afacerea ta. In functie de tipul restaurantului pe care il ai, exista un cuptor pentru pizza care se va potrivi cel mai bine nevoilor tale. 

    De exemplu, daca detii o mica pizzerie care face doar una sau doua odata, atunci un cuptor pentru pizza de masa ar fi perfect. In situatia in care conduci un restaurant mare, cu multi angajati si ai nevoie sa faceti mai mult de doua simultan, atunci ia in considerare cumpararea unui model de dimensiune industriala, cu mai multe camere, care poate face fata volumului mare de copt. 

    Alegerea de cuptoare pizza profesionale poate pune cumparatorul in dificultate, insa este important sa se cunoasca care este volumul de produse care se vor coace zilnic. Daca acesta este unul mic, un cuptor cu 1-2 camere poate fi suficient. 

    Avantajele cuptoarelor pe gaz sunt ca pot fi pornite in cateva secunde, astfel incat timpii de gatire sunt redusi semnificativ. Contra sunt ca folosesc mai multa energie decat cele pe lemne, iar caldura de la aceste cuptoare poate fi mai fierbinte decat este necesar pentru coacere. 

    Citeste si: Cum să deschizi o pizzerie de succes?

    Cuptoarele de pizza pe lemne dureaza mai mult sa se incalzeasca, dar odata incalzite, raman fierbinti pentru perioade mult mai lungi de timp si produc o caldura mai uniforma. Dezavantajul este ca dureaza mult mai mult sa gatesti pizza in aceste tipuri de cuptoare. In multe pizzerii si restaurante, acest tip de cuptor este des intalnit, deoarece gustul pizzei este excelent si extrem de apreciat de consumatori. Modelele electrice sunt si ele cautate datorita designului si a functionalitatii care nu dezamageste utilizatorul.

    Care este cel mai bun material pentru carcasa exterioara a unui cuptor de pizza profesional?

    Cel mai bun material pentru carcasa exterioara a unui cuptor de pizza profesional este otelul inoxidabil. Acesta este unul dintre cele mai durabile din lume, fiind rezistent la corodare si rugina. De asemenea, are o conductivitate termica foarte scazuta, ceea ce inseamna ca va dura mult timp pentru caldura sa ajunga in exteriorul cuptorului, iar acest lucru va face mai putin probabil se intample ca blatul si crusta sa se arda. 

    Daca esti in cautarea unui cuptor pentru pizza care sa poata coace preparatul intr-un timp scurt, atunci cu cat cuptorul este mai mare, cu atat mai bine. Un model mic, cu 1 camera (locul in care se introduce pizza) este de obicei recomandat persoanelor care nu au multe pizza de pregatit. Exista o varietate din care poti alege, conteaza insa sa stii cat de des vei folosi cuptorul si cate pizza vei coace.