Ce rol joaca sexul intr-un cuplu

Sexul este esential pentru construirea unei relații sănătoase, deoarece crește intimitatea și vă ajută să vă simțiți mai aproape de partenerul dvs. Nu există nici un răspuns corect pentru cât de mult sex este sănătos în relația dvs. Toată lumea este diferită – unele cupluri doresc să facă sex de mai multe ori pe zi, în timp ce altele fac sex o dată sau de două ori pe săptămână.

Cat de des ar trebui sa facem sex?

În ansamblu, este complet normal și chiar foarte sănătos sa faceti sex în fiecare zi, atâta timp cât tu și partenerul tău sunteti in regula cu asta. Dependența de sex este atunci când sexul împiedică abilitatea de a funcționa și are un impact nesănătos asupra vieții dvs. sau a partenerului dvs. Totodata, poate exista si dependenta de masturbare si vizionare filme porno adult66. Fiecare cuplu face atat sex cat simte. Unii vor mai mult iar altii vor mai putin. Asta nu inseamna ca exista o anumita ‘’cantitate’’ de sex obligatorie.

Pur si simplu, faceti sex atat cat doriti, cand doriti si cum doriti. Cu siguranta va veti bucura din plin de toate beneficiile pe care aceasta intimitate v-o ofera. Asadar, incepeti chiar acum sa va armonizati viata intima.

Iată cum să aveți conversații sănătoase cu partenerul dvs. despre sex:

Stabiliti un moment în fiecare săptămână sau lună pentru a afla lucruri noi și a vorbi despre viața sexuală. Discutați despre cât de des faceți sex și dacă doriți mai mult sau mai puțin. Întrebați despre satisfacția sexuală a partenerului dvs. și cum poate fi îmbunătățită. Aflați dacă există diferite tipuri de sex pe care doriți să le experimentați. Asigurați-vă că consimțământul este activ și în curs de desfășurare de fiecare dată când aveți sex. Toate fanteziile sexuale pe care le au partenerii unui cuplu ar trebui sa devina realitate.

Altfel, acestea se vor transforma in frustrari care vor afecta destul de serios relatia. Comunica sincer cu partenerul si spune-i cat mai detaliat ce anume ai vrea sa incerci. Cu o minte deschisa, intelegere si dorinta, va puteti satisface pe deplin unul pe celalalt. Atata timp cat fanteziile nu implica durere sau ranire, acestea merita puse in practica pentru o viata sexuala satisfacatoare.

Sexul poate avea o gamă largă de beneficii pentru sănătatea dvs. mentală și fizică

Sexul reduce stresul și anxietatea și poate stimula intimitatea și sentimentele de legătură cu partenerul dvs. Vă permite să aveti un somn mai bun, arde caloriile și vă poate ajuta, de asemenea, să vă feriti mai eficient de infecție. De-a lungul timpului, o viață sexuală sănătoasă poate chiar să vă reducă riscul de boli pe termen lung, cum ar fi boala cardiacă. Dar este important să comunicați cu partenerul dvs. și să stabiliți termenii pentru o viață sexuală sănătoasă pentru a va bucura de aceste beneficii. Viata intima este foarte importanta si trebuie sa ii acordati in permanenta o atentie deosebita. Mai multe despre rolul sexului in cuplu poti afla si de pe click.ro. Intra si vezi sfaturile recomandate de specialistii in sex si relatii.