Ce puteti gati la oalele sub presiune

Aproape orice. Exact! Puteti gati aproape orice in oale sub presiune. Pentru ca este proiectata sa gateasca rapid, poate inmuia in doar cateva minute chiar si alimentele tari. Daca asteptati musafiri si trebuie sa gatiti ceva rapid, va puteti baza intotdeauna pe oala sub presiune. Va permite sa gatiti carnea mult mai repede, iar alimentele tari precum nautul si fasolea sunt gata in mai putin de o ora.

Este de asemenea ideala pentru a prepara carne intr-un timp scurt. Daca sunteti expert si se intampla sa nu aveti cuptor in casa, puteti chiar sa preparati o prajitura la oasa sub presiune. Va iesi mult mai moale decat in cuptor si ulterior o puteti inveli cu o glazura.

Si pentru prepararea fructelor de mare puteti folosi oala sub presiune. Trebuie doar sa asezati fructele in oala, sa le acoperiti cu apa si sa porniti oala sub presiune. Daca preferati, puteti adauga putin ulei – acesta impiedica lipirea. Astfel puteti pune in practica retete de creveti, peste, ton, somon si creveti.

Pentru fasole si naut, va recomandam sa le inmuiati in apa 2 – 4 ore inainte de a le pune la fiert. Ulterior puteti folosi oala sub presiune pentru a le face mai apetisante.

Nu trebuie sa pierdeti toata ziua ca sa gatiti friptura, pentru ca oala cu presiune va poate ajuta sa obtineti rezultate foarte bune in timp record.

Cum preparati carnea si puiul in oale sub presiune?

Bucatile din carte, cum ar fi carne de vita sau carne de miel, necesita un timp mai indelugnat de gatire, comparativ cu puiul. Dar inainte de a le pune in oala pe foc, este indicat sa le spalati si sa le marinati. Ulterior asezati-le in oala sub presiune, alaturi de cantitatea dorita de apa si ulei, daca este necesar. O alta varianta ar fi sa fierbeti carnea la un nivel scazut si sa o prajiti dupa aceea. Va fi moale in interior si crocanta la exterior.

Cum sa gatiti orez la oala sub presiune?

Gatirea orezului si a boabelor neceista preparare in prealabil. Nu e nevoie sa inmuiati orezul pentru ca poate fi gatit intr-o anumita cantitate de apa. Dar ar trebui sa-l spalati inainte sa-l puneti in oala. Unele boabe trebuie insa inmuiate inainte de a fi fierte la oala sub presiune. Inmuierea boabelor necesita cel putin 4 ore in apa calduta.

Indiferent de ce veti alege sa gatiti la oala sub presiune, veti fi uimit de cat de rapid este intreg procesul. In sfarsit puteti eficientiza la maximum timpul petrecut in bucatarie.

Acest articol a fost publicat în My Blog. Salvează legătura permanentă.