Sfaturi de citit pentru studenti si elevi

Unii profesori de liceu si facultate au cerinte aproape intimidante in ceea ce priveste lectura in randul elevilor si studentilor lor. Daca te uiti pe o curricula din programul unor cursuri, in timpul unui semestru, iti dai seama de acest lucru.

Insa, cu aceste sfaturi de lectura pentru elevi si studenti, vei putea si tu sa cresti viteza de citire si te vei descurca mult mai bine la examene si teste.

Iata care sunt aceste sfaturi:

Citeste in gand

Daca locuiesti la camin, poate ca in camera ti se pare destul de mult zgomot. Circumstantele nu sunt intotdeauna situatia ideala de viata pentru toata lumea, cea ce face dificila concentrarea si cititul. In schimb, ar trebui sa gasesti un loc in care sa poti citi linistit.

Unii specialisti subliniaza ca studiatul in liniste este extrem de eficiente. Ollie Campbell, un CEO de succes din SUA, spune ca a aflat din propria experienta cat de puternica poate fi munca desfasurata in liniste. Campbell a dezvaluit ce s-a intamplat cand echipa ei a desemnat o parte din zi pentru lucru in tacere. Ea a spus ca echipa devenit cu 23% mai productiva, mai putin stresata si ca au putut sa-si ia liber vinerea dupa-amiaza.

Daca stai in campul, incearca sa gasesti si tu acel loc linistit unde poti citi fara sa fii intrerupt sau fara sa ti se distraga atentia. Astfel, iti vei putea insusi o cantitate mai mare din informatiile pe care le citesti.

Realizeaza carduri pe care sa stii concepte si cuvinte cheie

Atunci cand citesti un manual pe un subiect pe care nu l-ai mai abordat niciodata, primul lucru care iti vine de obicei in minte este sa evidentiezi cuvintele cheie si frazele importante pentru a te putea reintoarce asupra lor.

Acest lucru este valabil pentru recitire, ceea ce iti mananca timpul de studiu. Atunci cand subliniezi ce este important pe text, ii spui creierului ce merita sa-si aminteasca. Dar, cand vine vorba de examene, va fi mai greu sa cauti aceste concepte si cuvinte cheie subliniate direct pe manuale. In schimb, cand faci carduri de notite, ii arati creierului ce merita sa-si aminteasca si il obligi sa sape ca sa gaseasca acele informatii in memoria ta.

Evita sa treci sumar prin texte

Desi la prima vedere poate parea o idee buna sa treci rapid printr-un capitol din manual, citirea sumara se dovedeste neproductivita si afecteaza abilitatile de intelegeer. Aceasta tehnica de citire inseamna ca vei ajunge iar si iar sa treci prin textul cartii.

Nu e nevoie sa faci acest lucru. Sa inveti cum sa citesti mai rapid iti permite sa-ti insusesti in continuare informatiile importante, sa ramai productiv si te ajuta sa te concentrezi mai bine. In cele din urma, a ramane concentrat este o abilitate care iti va facilita trecerea prin facultate sau liceu.

Ia notite cand citesti carti

Sa faci notite pe masura ce exersezi citirea rapida este o modalitate si mai buna de a aborda la o materie.Ca sa faci acest lucru este nevoie de practica. Nu va mai fi nevoie sa re-citesti iar si iar o carte pentru a intelege subiectul. Poti avea in vedere doar notitele pe care le-ai facut tu. In doar 5 minute poti sa-ti amintesti ceea ce ai citit intr-o carte. In timp, luarea notitelor este o idee excelenta si te ajuta sa fii mai productiv.

Intra pe booksonline.ro si comanda acum online cartile de care ai nevoie pentru a te dezvolta intr-un anumit domeniu sau pentru a citi de pura placere. Avem carti din diferite genuri, cum ar fi SF, non-SF, dramaturgie, romane de dragoste, thrillere, carti pentru aprofundare anumite subiecte si best-sellere. Alegerile iti apartin.