Care sunt cele mai sanatoase diete?

Exista o multime de diete, unele mai sanatoase, altele mai putin. Atunci cand vrei sa slabesti frumos si sanatos, trebuie in primul rand sa ai multa rabdare si sa vrei sa faci o schimbare pe termen lung in alimentatia ta. Sa vedem insa care sunt cele mai sanatoase diete!

Dietele bazate pe legume, fructe, cereale si lactate degresate sunt cele mai bune, deoarece iti asigura nutrietnii necesari de-a lungul zilei. Dietele mai restrictive, care iti impun consumul excesiv de carne sau un singur grup de alimente (legume sau fructe) nu sunt atat de sanatoase si sigure pentru organismul nostru.

Dieta Dukan, chiar daca asigura o slabire drastica in doar 2 luni, nu este pe lista celor mai sanatoase diete, deorece se bazeaza pe consumul exclusiv de proteine, cel putin in primele doua faze ale dietei.

Iata ce trebuie sa stii despre dieta Dukan!

Una dintre cele mai sanatoae diete se numeste dieta raw food si este bazata pe consumul exclusiv de alimente neprocesate.

Afla mai multe despre dieta raw food!

Dieta mediteraneana este si ea in fruntea listei de diete sanatoase. Aceasta dieta este chiar recomandata de catre medicii nutritionisti persoanelor care au un nivel ridicat al colesterolului sau cei care sufera de hipertensiune.

Iata planul dietei mediteraneene!

Si dieta daneza este sanatoasa, chiar daca este atat de restrictiva si promite o slabire spectaculoasa. Pentru a nu lua in greutate dupa dieta, este necesar sa introduci pe rand alimentele in meniul tau zilnic si sa renunti la foarte multe alimente nesanatoase.

Vezi meniul dietei daneze!