Beneficiile consumului de soia pentru organism!

Soia mai este denumita si “carnea vegetarienilor”, si este un aliment de baza al alimentatiei noastre. Sau cel putin, asa ar trebui sa fie. Sa vedem insa ce beneficii are soia pentru organism!

Continut de proteine

Soia are un continut de proteine de 40%, aproape dublu fata de carne si triplu fata de oua. Asadar, aceeasi cantitate de soia iti poate aduce dublul proteinelor, decat in cazul carnii.

Nu contin colesterol

Soia este un aliment minune si pentru cei care au colesterolul marit. Este bine de stiut faptul ca produsele obtinute din soia nu contin colesterol si sunt indicate oricarei persoane.

Antioxidanti

In plus, soia este o sursa excelenta de antioxidanti. Acestia sunt responsabili de eliminarea toxinelor din organism si de mentinerea unei pieli tinere si frumoase.

Este aliment de baza in cazul vegetarienilor

Nu trebuie sa uitam ca soia este o alternativa sanatoasa la foarte multe alimente, considerate mai putin sanatoase, precum carnea rosie. De fapt, vegetarienii consuma soia in locul carnii si sunt foarte multumiti de efectele acesteia.

Excelente pentru sanatate

In ceea ce priveste anumite boli, ar trebui sa stii ca soia tine departe bolile de inima si hipertensiunea arteriala, protejeaza vasele de sange, reduc riscul aterosclerozei, intaresc imunitatea si ajuta la fixarea calciului in oase.

Vitamine

Soia este foarte bogata in vitaminele B1, B2, E, dar si in minerale precum potasiu, calciu, magneziu, zinc, fier, cupru si fluor.

Ajuta la slabire

Daca vrei sa slabesti cateva kilograme, soia este aliatul cel mai bun. Fiecare 100 de grame de soia contine 323 de calorii si doar 18 gr de grasime.

Dureri de cap si spate

Ultimele cercetari in domeniu au relevat faptul ca soia poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap sau cele de spate. Inlocuieste proteinele de origine animala cu proteine din soia si vei vedea imediat diferenta.