10 trucuri pentru a face 10.000 de pasi pe zi

Potrivit expertilor, trebuie sa facem cel putin 10.000 de pasi pe zi pentru a nu ne considera sedentari. Totusi, uneori poate parea complicat: lucram in fata computerului, luam masina pentru orice si la sfarsitul zilei vrem doar sa ne odihnim.

Cu toate acestea, nimic nu este imposibil. De aceea, aducem cativa pasi simpli si utili pentru a ne creste ingrijirea

1 Mergi pe jos la munca

Transportul public si masina sunt, de asemenea, mari aliati pentru a ne face sa ne miscam si mai putin. Ploua, e frig, sau doar suntem putin lenesi si uneori le folosim chiar si pentru plimbari de 10 minute. Expertii, la randul lor, ne recomanda sa coboram cu cateva opriri inaintea noastra sau sa parcam putin mai departe pentru a ne incuraja activitatea.

Daca nu, puteti stabili oricand obiective, cum ar fi „Daca este mai putin de 2 km, voi merge pe jos”. Cazul urmeaza sa inceapa.

2 Mergeti in timp ce vorbiti

Munca la distanta ne face sa petrecem o mare parte din timp vorbind pe mobil. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui sa devina un obstacol. Telecommutingul ne face deja sa ne miscam mai putin, de ce nu ne plimbam pe coridor in timp ce rezolvam problemele cu colegii nostri? Deci, prosteste, vom putea sa ne imbunatatim si sa ajungem la cei 10.000 de pasi pe zi.

3 Folositi scarile ori de cate ori puteti

„Alegeti sa urci scarile in loc sa folositi liftul”

Liftul este una dintre cele mai mari tentatii. De ce ai de gand sa obosesti mai mult avand posibilitatea de a urca rapid fara sa faci niciun fel de efort? 

Ei bine, este ceva foarte util, deoarece aceste trepte si treptele urcate pot face diferenta si ne pot ajuta sa ne imbunatatim forma fizica si fundalul.

4  Faceti treburile casnice

Oricat de evident si de prost ar parea, a face treburile casnice inseamna ca trebuie sa ne miscam in mod constant , fie ca este vorba de curatare, de a lua vase sau de a agata hainele. Totul in sine provoaca o cheltuiala calorica care ne va ajuta si sa ne atingem obiectivul de 10.000 de pasi pe zi.

5 Nu va faceti griji ca faceti mai multe calatorii

De cate ori ai coborat gunoiul incarcat cu saci? Totul este pentru a nu mai face excursii, desigur. Schimbati-va mentalitatea, fortati-va corpul sa se miste mai mult si incarcati-va mai putin spatele . Astfel vei gasi doar beneficii.

6 Plimbati-va si deconectati-va

Plimbarea si mersul sunt doua dintre cele mai simple si mai sanatoase activitati existente; desi este inevitabil ca uneori lenea sa ne invinga. Stabiliti obiective, atingeti un obiectiv, mergeti in locurile care va plac sau bucurati-va de plimbarea cainelui mai mult timp, dar mergeti.

7 Profita de pauzele de lucru pentru a merge

In sine, nu este deloc recomandat sa fii toata ziua in fata calculatorului, dar daca ne petrecem si pauze in fata mobilului sau fara a face niciun fel de efort, cu atat mai rau. Potrivit expertilor, mersul pe jos in pauze este cel mai bun lucru pe care l-am putea face: ar trebui sa mergem 5 minute la fiecare ora, pentru a ne deconecta si a ne activa corpul.

Ceasurile inteligente precum Fitbit Sense si Versa 3, au un GPS cu ajutorul caruia poti monitoriza distanta pe care o parcurgi si poti verifica intensitatea activitatii respective. 

8 Faceti exercitii zilnic!

„Miscarea este cea mai sanatoasa optiune”

Antrenamentul este cel mai bun mod de a te misca, de a arde calorii si de a te deconecta de la rutina. In plus, este recomandat sa facem exercitii fizice facand o anumita activitate fizica pe parcursul rutinei noastre zilnice. Izolarea si munca la distanta ne ajuta si mai mult sa optam pentru aceasta optiune, deoarece diferitele videoclipuri si canale, precum Gymvirtual, au crescut vertiginos.

Nu numai ca, ceasurile inteligente precum Fitbit Sense ofera mai multe exercitii zilnice bazate pe obiectivele pe care ti le-ai stabilit, precum si statistici pe care le poti verifica in timpul antrenamentelor.

9 Accesati site-ul

Nu toti avem o terasa mare pentru a merge la plimbare si nu avem parcuri sub casa pentru a putea profita de timpul pe care il avem la plimbare. Totusi, exista intotdeauna optiuni: mergi pe site sau profita si cumpara un stepper, cu care poti continua sa faci sarcini in timp ce faci miscare.

10 Nu te insela

O ora de sala zilnica nu ne face activi. Important, ca in aproape toate obiceiurile de viata, este sa fii constant. Trebuie sa fim in miscare si sa mergem cat de mult putem pentru a deveni cu adevarat oameni activi, in forma si in forma fizica.

Aceste sfaturi vor servi si la atingerea obiectivului nostru, care se poate schimba in timp. Poti incepe prin a incerca sa faci 10.000 de pasi pe zi, sa cresti la 15.000 si cu timpul organismul tau va cere mai mult. Este o chestiune de incercare, intrucat, in plus, tehnologiile joaca ca aliati in aceasta chestiune. Diferitele ceasuri inteligente si chiar aplicatiile mobile ne ofera date despre activitatea noastra zilnica, cum ar fi cunoasterea pasilor pe care ii facem, caloriile pe care le-am arse si cat ne mai ramane pentru a realiza ceea ce tanjim. Da-ti un obiectiv!