Tarot pentru incepatori

Potrivit astrologilor si cititorilor de tarot, tarotul pentru incepatori este o calatorie intr-un singur sens. Cand descoperiti magia de a face raspandiri de carti pentru a raspunde la intrebari cheie pe calea dumneavoastra, cei mai multi veterani spun ca nu veti mai putea abandona niciodata aceasta practica minunata. De asemenea, poate fi un spatiu distractiv de impartasit cu prietenii tai.

Familiarizarea cu cardurile

Vom incepe prin a ne familiariza cu pachetul de tarot, trecand incet cartile fara sa le amestecam, acordand o atentie deosebita fiecarei carti. Mai tarziu vom separa cele 22 de Arcane Majore si cele 4 costume ale puntii, baghete, cupe, sabii si monede. In total facem 5 pachete diferite de carti de tarot.

Am incepe cu Arcanele Majore, trecandu-ne cartile prin maini, intotdeauna fara sa le amestecam, iar apoi le vom examina pe rand.

De exemplu, incepand cu prima carte Magicianul, vom acorda o atentie deosebita tuturor si fiecaruia dintre detaliile cartii: Figura magicianului, hainele pe care le poarta, cum este palaria lui, in ce pozitie se afla , cum ii este parul. Unde se uita, ce alte elemente sunt in scrisoare.

Ca pamantul cu niste ierburi care au incoltit, bagheta magica, masa si ce gasim pe masa; si mai ales emotiile pe care figura ni le poate transmite, in acest caz nepasarea si fericirea.

 Este foarte comod sa notezi fiecare observatie sau senzatie pe care o transmiti intr-un caiet, pentru a avea un suport mai bun. Trebuie sa exersam aceasta operatie pentru toate cartile din pachet (Arcanele majore), iar apoi vom face acelasi lucru cu fiecare dintre cele patru culori din pachet (Arcanele minore).

Sa studiem cartile

In tarotul pentru incepatori, trebuie mai intai sa avem un caiet si sa lipim o copie a fiecarei arcane in el. Apoi vom nota in 2 blocuri separate, primul numar si numele literei, iar apoi observatii pentru a lasa apoi un spatiu liber de aproximativ jumatate din dimensiunea paginii.

In observatii trebuie sa notezi toate senzatiile pe care ni le transmite fiecare carte, trebuie sa-ti faci timp sa studiezi fiecare carte si sa poti, de asemenea, sa o faci cat mai calm.

Este convenabil sa rezervi un loc in casa pentru a face aceste studii in liniste si poate aprinde o lumanare si/sau tamaie pentru a te relaxa. Putem pune si muzica relaxanta, pentru a ne concentra mai bine.

 Odata ce am terminat cu cele 22 de arcane majore, vom face acelasi lucru pentru arcane minore.  Pentru aceasta trebuie sa ne luam timpul, nu trebuie sa incercam sa grabim lucrurile sau sa vrem sa facem totul intr-o singura zi.

Ne va lua atat timp cat avem nevoie si asta va fi exclusiv pentru fiecare persoana, nu exista timp maxim sau minim prestabilit .

Cand terminam cu  Arcanele Majore, le intindem pe masa in ordine si aruncam o privire atenta asupra calatoriei prin viata pe care o simbolizeaza. De la magician (nasterea) la lume (sfarsitul unui ciclu) si nebunul care este atat conceptia, cat si intoarcerea in cosmos si care inchide ciclul.

Mai tarziu procedam la fel pentru cele 4 costume, incepand cu crose, notand in caiet si incercand sa „cunoastem” fiecare cartonas. Incetul cu incetul ne vom conecta cu cardurile. Vom continua cu cupele, sabiile si monedele. Aceasta este o modalitate foarte buna de a studia cartile de tarot.

Cum sa protejezi puntea?

Odata ce ti-ai achizitionat pachetul, idealul este sa-l depozitezi intr-o punga de panza si panza, de preferinta mov, pentru a proteja cartile. Violetul este o culoare de protectie, regenerare si echilibru care uneste linistea albastrului cu stimularea rosului. Alchimizeaza energia divina si o face vizibila si de inteles. Ideea este ca de fiecare data cand se efectueaza o citire de Tarot, cartile sunt asezate pe panza mov.

De asemenea, se sugereaza sa treaca cartile pe fumul unei tamaie si intr-o noapte cu luna plina sa le lase sa primeasca lumina lunii pentru cateva minute.

Cum sa tai?

Inainte de a pune o intrebare Tarotului, consultantul trebuie sa amestece cartile, unii prefera sa amestece singuri cartile si sa-i dea doar consultantului sa taie, dar acest lucru este foarte personal si fiecare tarotist va decide care dinamica il face sa se simta mai bine.

Sugerez ca modalitatea de „taiere” pachetului este cea mai spontana, cea care ii vine firesc consultantului, intrucat va fi cea care face ca cartile sa curga mai bine pentru a comunica.

Cum sa intreb?

Un alt pas fundamental este sa pui intrebarea corect, sa gasesti ce vrei cu adevarat sa stii si sa o comanzi corect. Acest lucru duce la constientizarea fricilor si la redefinirea dorintelor.

 Ne ajuta sa ne dam seama ca, in general, intrebam intr-un mod negativ: „Sunt bolnav?” sau „O sa ma despart?” Cand, de fapt, modul corect de a intreba ar fi „Cum sunt eu sanatos?” sau „Cum mai fac cu partenerul meu?” In acest fel, daca raspunzi la o scrisoare pozitiva raspunsul va fi afirmativ iar dimpotriva daca raspunzi la o scrisoare complicata raspunsul va fi negativ.

Tarotul se intinde pentru a incepe sa citeasca cartile

In Tarot pentru incepatori, exista 3 spread-uri principale de invatat, acestea sunt:

Trecut, prezent si viitor

Cu aceasta raspandire, putem descoperi contextul unei situatii. De exemplu, daca dumneavoastra sau solicitantul doriti sa stiti ce decizie sa luati in legatura cu o situatie.

Ce s-a intamplat deja, ce se intampla si ce se va intampla. In acest moment, este important de retinut ca cardurile sunt citite individual. Si daca aveti intrebari sau doriti sa cititi mai multe despre vreunul dintre timpuri, scoateti un card suplimentar. Acest lucru va va ajuta sa aveti mai multe detalii despre moment si, ulterior, va vor oferi o imagine mai ampla a situatiei.

Rola cuplu

Cand incepi sa citesti scrisorile, iti vei da seama ca cele mai frecvente intrebari au de-a face cu dragostea. De ce? Pentru ca mai ales in aceasta chestiune, ne place sa fim siguri de ceea ce se intampla.

Aceasta este o lectura foarte simpla pentru a cunoaste sentimentele care exista intre un cuplu. Pe de o parte, descrie ceea ce simte ea si, pe de alta parte, ceea ce simte el. In mijloc se afla cardul care vorbeste despre ceea ce uneste acest cuplu si acolo, iti vei putea da seama, daca ambele sunt in ton si merg pe acelasi drum.

Da si nu aruncare

Cand lucrati cu aceasta raspandire de tarot, amintiti-va ca la intrebarile pe care le puneti trebuie sa raspundeti cu DA sau NU. Cand scoti cartile, interpreteaza-le sensul, pentru ca dincolo de a-ti oferi un raspuns negativ sau pozitiv, ei iti vor spune de ce au raspuns in acest fel si vor descrie situatia.

Speram ca informatiile despre Tarot pentru incepatori ti-au fost utile si ca vei continua sa aprofundezi subiectul. succese.