Spune-mi CUM TE INCRUNȚI ca sa-ți spun CINE EȘTI!

Contractia diferitelor categorii de muschi ai fetei apare automat atunci cand vorbim despre ceva, ne gandim la ceva anume ori traim diferite senzatii. Reflexul de incruntare este printre cele mai importante reactii care ne poate oferi diferite indicii depre ceea ce simtim si nu trasmitem prin cuvinte.      

Incruntarea usoara a fruntii  

Exista mai multe categorii de activitati ale muschilor fetei care pot produce diferite tipuri de incruntare, iar diferenta dintre acestea este cea care ne intereseaza cel mai mult atunci cand vrem sa aflam mai mult despre ce gandeste si ce simte cel care sta in fata noastra. 

Ridicarea sprancenelor

Aceasta schimbare discreta a mimicii apare mai ales atunci cand cel din fata noastra este interesat de noi sau de ceea ce spunem ori incearca sa fie precaut cu vorbele pe care le alege. Daca acest model de incruntare este simetric, iar pupilele se dilata usor, cel din fata noastra fie este surprins de ceva anume, fie se teme de ceva ce ar dori sa nu aflam in acea discutie. Daca acest tablou mimic este insotit si de o usoara umezire a ochilor, e primul semn ca s-a indragostit de cel pe care il priveste. In situatia cand acest ultim tablou mimic descris este insotit si de o usoara rumenire a obrajilor ne putem gandi fie la sentimente mai fierbinti, fie la o minciuna pe care va incerca s-o spuna dupa ce isi va stapani deplin emotiile. Atunci cand incruntarea fruntii este lenta, dar asimetrica, ridicand mai mult una dintre sprancene, cel din fata noastra face un efort rational mai intens incercand sa ne analizeze ori sa inteleaga mai bine ceea ce ii spunem – o astfel de mimica demasca un amestec de suspiciune ce planeaza asupra celui din fata sa, dar si un pic de surprindere, mirare legata de ceea ce vorbim ori de atitudinea noastra sau felul in care aratam. In anumite situatii, aceeasi mimica demasca momentul conceperii unui plan de actiune. 

Incruntarea fruntii si coborarea lenta a sprancenelor

Aceasta mimica exprima, de obicei, nedumerire, neintelegere ori efort de concentrare sau intristare. In situatia in care cineva care ne vorbeste se incrunta in acest fel, insa ochii sai nu par sa se micsoreze sezizabil, putem fi siguri ca este vorba de ceva serios si cere aceeasi seriozitate din partea noastra. Aceeasi mimica ne trasmite ca este un pic stanjenit de ceea ce ne spune sau ceea ce ii spunem noi. In esenta, acest mod de incruntare ne arata ca ar fi bine sa fim concisi in ceea ce vrem sa spunem si ca nu este deloc momentul pentru o conversatie mai lunga. In situatia in care incruntarea este un pic asimetrica, micsorand putin unul dintre ochi, vorbim de cineva care este surprins negativ de ceea ce spunem sau ne poarta o antipatie ascunsa.

Incruntarea brusca a fruntii a) Cu ridicarea sprancenelor

Acest gest demasca de cele mai multe ori sperietura sau mirare. Daca acest reflex este insa surprins la cineva care ne vorbeste, putem fi siguri ca acea persoana tocmai ne-a dezvaluit ceva care l-a impresionat extrem de mult ori se teme de reactia noastra la auzirea unor cuvinte. De asemenea, o astfel de reactie apare cand cel care vorbeste se teme de noi, iar incruntarea apare atunci cand minte ori crede ca a spus ceva deplasat.  In situatia in care incruntarea brusca face ca doar una dintre sprancene sa se ridice foarte vizibil, cel in cauza este mai putin sincer in acea conversatie ori cauta cuvinte anume pentru a face o impresie mai buna.

b) Cu coborarea sprancenelor

Coborarea brusca a sprancenelor prin incruntarea rapida a fruntii apare atunci cand cineva are un mic lapsus, atunci cand este nevoit sa spuna ceva care nu-i place ori care crede ca poate supara interlocutorul. Aceeasi reactie apare insa si atunci cand este impresionat neplacut de ceea ce ii comunicam ori atunci cand crede ca mintim ori spunem ceva total eronat.

Interpretarea altor expresii ale fetei asociate cu incruntarea

Incruntare de tip „mirare” asociata cu zambetul

Demasca o emotie pozitiva foarte intensa. Este momentul euforic, in care cel in cauza poate accepta cu usurinta aproape orice plan, propunere sau implicare intr-o anume actiune.

Incruntare cu ridicarea sprancenelor asociata cu ranjetul

Indica un gand rautacios si eventual finalizarea mentala a unui plan diabolic secret. Ai motive de ingrijorare!

Incruntare cu micsorarea ochilor asociata cu zambet

Apare la cei timizi sau la cei foarte ascunsi care incearca sa placa. 

Incruntare cu micsorarea ochilor asociata cu ranjet

Aceasta trasformare a mimicii apare cand suntem priviti ca o prada usoara ce poate pica oricand in capcana.

Incruntare de tip concentrare asociata cu ras

Demasca faptul ca persoana din fata noastra este sigura ca poate domina discutia in acel moment.

Incruntare cu ridicarea sprancenei drepte, asociata cu mimica  impietrita

Este sigur(a) ca ne poate manipula sau minti in acea clipa sau incearca sa gaseasca un truc pentru a seduce.