Sfaturi pentru cei care vor sa intalneasca un partener

Gasirea unui partener de viata serios si stabil este ceva ce ne dorim cu totii. Este important sa stim cum sa gasim acest partener si sa nu ne aruncam in relatii care nu ne fac bine doar de dragul de a avea pe cineva. Iata cateva sfaturi utile pentru cei care vor sa intalneasca un partener.

Obstacole în calea găsirii iubirii

Ești singur și cauți dragoste pe diverse site-uri de matrimoniale? Ți-e greu să întâlnești persoana potrivită? Când întâmpinați probleme la găsirea unei conexiuni de dragoste, este ușor să vă descurajați sau să credeti miturile distructive despre întâlniri și relații. Viața ca persoană singură oferă multe recompense, cum ar fi libertatea de a-ți urmări propriile hobby-uri și interese, să înveți cum să te bucuri de propria companie și să apreciezi momentele liniștite ale singurătății. Cu toate acestea, dacă sunteți gata să vă împărtășiți viața cu cineva și doriți să construiți o relație durabilă, care merită, viața de unul singur poate părea extrem de frustrantă.

Pentru mulți dintre noi, bagajul nostru emoțional poate face ca găsirea partenerului romantic potrivit să fie o călătorie dificilă. Poate ai crescut într-o gospodărie în care nu exista un model de relație solidă și sănătoasă și te îndoiești că așa ceva există chiar. Sau poate istoricul tău de întâlniri constă doar din scurte aventuri și nu știi cum să faci sa dureze o relație. Ați putea fi atras de tipul greșit de persoană sau să continuați să faceți aceleași alegeri rele din nou și din nou, din cauza unei probleme nerezolvate din trecutul dvs. Sau poate nu umblati in cele mai bune medii pentru a întâlni persoana potrivită. Oricare ar fi situatia, vestea buna este ca îți poți depăși obstacolele. 

Ce este o relație sănătoasă?

Fiecare relație este unică și oamenii se reunesc din multe motive diferite. Cu toate acestea, există și unele caracteristici pe care majoritatea relațiilor sănătoase le au în comun, precum respectul reciproc, încrederea și onestitatea. Într-o relație puternică și sănătoasă, conteaza de asemenea:

·       Mențineți o conexiune emoțională semnificativă unul cu celălalt. Fiecare trebuie sa il faca pe celălalt să se simtă iubit și împlinit emoțional. 

·       Partenerii sunt capabili să nu fie de acord intotdeauna. Trebuie să vă simțiți în siguranță pentru a exprima lucruri care vă deranjează fără teama de reprosuri și să puteți rezolva conflictul fără umilință, degradare sau insistând să aveți dreptate. 

·       Păstrați vii relațiile și interesele exterioare. Pentru a vă stimula și îmbogăți relația romantică, este important să vă susțineți propria identitate în afara relației, să păstrați conexiunile cu familia și prietenii și să vă mențineți hobby-urile și interesele. 

·       Comunicați deschis și sincer. O comunicare bună este o parte cheie a oricărei relații. Atunci când ambii oameni știu ce vor de la relație și se simt confortabil exprimându-și nevoile, temerile și dorințele, poate crește încrederea și întări legătura dintre voi. 

Așteptări in ceea ce priveste găsirea iubirii

Când începem să căutăm un partener pe termen lung sau intrăm într-o relație romantică, mulți dintre noi o fac cu un set predeterminat de așteptări (adesea nerealiste) – cum ar fi cum ar trebui să arate și să se comporte persoana respectiva, cum ar trebui să progreseze relația și rolurile pe care fiecare partener ar trebui să le îndeplinească. Aceste așteptări se pot baza pe istoricul familiei tale, influența grupului de prieteni, experiențele din trecut sau chiar idealuri prezentate în filme și emisiuni T. Păstrarea multora dintre aceste așteptări nerealiste poate face ca orice partener potențial să pară inadecvat și orice nouă relație să fie dezamăgitoare.