Despre ce vor oamenii sa viseze?

Foarte multa lume se intreaba ce semnificatii au visele si cum le putem intelege mai bine. Ei bine, noi iti spunem azi despre ce vor oamenii sa viseze!

Visele sunt un mister, iar pana acum nici macar oamenii de stiinta nu au putut explica procesul prin care visam si cream imaginile din mintea noastra.

Cativa cercetatori au facut un studiu asupra a 570 de oameni care sustin ca pot avea vise lucide. Visul lucid este acela in care ne dam seama ca totul este un vis si continuam sa facem ce vrem si ce ne place, stiind ca nu vor fi consecinte in viata reala.

Cercetatorii au observat faptul ca la inceput, persoanele respective nu isi dadeau seama ca sunt intr-un vis, insa pe masura ce visul devenea din ce in ce mai clar, oamenii sesizau anumite diferente fata de lumea reala. Asta este modul in care cei adormiti isi dau seama ca viseaza: “realitatea” din vis nu este aceeasi cu realitatea din viata de zi cu zi.

Atunci cand isi dau seama ca viseaza, oamenii chiar au posibilitatea de a schimba cursul unui vis. Incep sa faca ce doresc, sa “invite” persoane noi in vis sau chiar sa se transpuna in alta parte.

De cele mai multe ori, oamenii alegeau sa faca ceva complet interzis in vise. Sa zboare, sa calatoresca in locuri pe care nu le mai vazuse, sa faca magie sau chiar sa vorbeasca cu animalele sau cu rudele moarte.

Cativa dintre participanti au spus ca isi doreau sa faca sex cu persoane necunoscute sau cu fosti iubiti cu care s-au simtit bine printre asternuturi. Stiind ca este vorba de un vis, alegeau chiar si personaje publice, cu care isi doreau sa fie.

Foarte putini dintre participanti au declarat ca aveau intentia de a participa la actiuni agresive, precum furtul sau omorul. Cercetatorii au observat ca acest grup de participanti aveau in mod normal vise mai putin placute.