Cum sa ai un abdomen de fier!

Un abdomen plat este visul oricarei femei, insa nu toate suntem inzestrate cu o silueta de vis de la Mama Natura. De aceea, trebuie sa avem grija la alimentatie, la sport si sa tinem din cand in cand diete. Iata cateva sfaturi despre cum sa ai un abdomen de fier!

 

Stai dreapta

O postura dreapta da impresia unei siluete mai slabe. Incearca sa stai dreapta si sa-ti “sugi” burtica, deoarece acest exercitiu, pe care il faci in mod subconstient, te ajuta la arderea grasimilor. In plus, o femeie care sta dreapta indica o personalitate puternica si este mult mai increzatoare in fortele proprii.

 

Consuma fibre

Fibrele sunt o parte importanta a oricarei diete deoarece te scapa de constipatie si iti regleaza metabolismul. In acest fel, vei digera mult mai repede alimentele, iar stratul de grasime de pe burtica va disparea mai repede decat crezi. Trebuie totusi sa introduci treptat fibrele in dieta ta zilnica, deoarece un aport mare de fibre brusc iti poate da dureri de burta.

 

Exercitii cu mingea

Pentru tonifierea burticii trebuie sa faci cateva exercitii cu mingea. Poti sa folosesti fie o minge medicinala, speciala pentru astfel de exercitii, fie o minge de fotbal.

Daca folosesti mingea medicinala, te poti aseza pe ea cu spatele, picioarele sprijinindu-se de pamant. Din aceasta pozitie faci abdomene scurte. 

In cazul in care folosesti mingea de fotbal, stai in picioare, cu mingea in maini, la nivelul umerilor, bratele intinse spre fata. Iti rotesti corpul ca poti de mult, miscandu-ti doar partea de sus a corpului. Soldurile trebuie sa stea pe loc. Practica in fiecare zi aceste exercitii simple pentru a-ti subtia talia.

 

Si proteinele sunt bune

Proteinele, pe care le regasim in produsele de origine animala, ajuta organismul in mentinerea unei mase musculare optime si reduce grasimea de pe burta sau solduri. Decat sa consumi grasime sau zahar prelucrat, mai bine alege o portie de proteine, care te ajuta sa arati mai bine.