Cele mai cunoscute metode de ghicit

Dintotdeauna oamenii au căutat diverse metode prin care să afle mai multe despre viitor, despre o rezolvare a problemelor cu care se confruntă. Mărturii despre diferite metode de ghicit avem parte încă din antichitate, și majoritatea celor care au apelat la ele sunt de părere că sunt cele mai bune.

De cealaltă parte sunt scepticii, sau altfel spus, cei care nu au fost convinși încă. Vă prezentăm, în rândurile următoare, câteva dintre cele mai cunoscute metode de ghicit.

Tarotul

Confundat de cei profane cu ghicitul simplu în cărți, tarotul este cu totul altceva. Cei care ofera consultatii tarot susțin că de fapt se adresează niște întrebări cărților, care vor răspunde de fiecare dată diferit, în funcție de persoana căreia i se face ”citirea”. Aceeași carte de tarot nu va avea aceeași semnificație pentru două persoane diferite, ba chiar și pentru aceeași persoană, atunci când ”cititul” se face în momente diferite, dar și pentru întrebările acesteia. Nu puțini sunt cei care sunt de părere că o forță spirituală înaltă este cea care de fapt, ghidează cărțile de tarot.

Ghicitul în palmă

Vechii greci considerau că liniile din palmă ”vorbesc” cel mai bine despre destinul și caracterul fiecărei persoane. Sunt mulți cei care sunt de părere că este destul de ușor să citești în palmă, fiind nevoie să știi doar câteva reguli. De fapt, lucrurile nu stau chiar atât de simplu, și trebuie analizat cu atenție totul, chiar și forma degetelor și a mâinii contează enorm. 

Ghicitul în cafea

Este poate, arta divinației cu cei mai mulți adepți. Aproape că toți dintre cei care beau cafea, măcar o dată în viață au întors ceașca invers și apoi, după ce zațul s-a împrăștiat și uscat pe pereții acesteia, să încerce să vadă în urmele lăsate de acesta ceva semne care să le dezvăluie măcar un pic dintr-un viitor incert. Cei care citesc în cafea spun că este nevoie de o ceașcă albă în interior, iar cel căruia i se ghicește nu trebuie să ia în râs această operațiune, ci să se concentreze cât mai bine asupra informațiilor pe care vrea să le afle.

Datul în bobi

Practicat în special în mediul rural, datul în bobi are o vechime care se pierde în negura timpului. Pentru ca bobii să își dezvăluie tainele, este nevoie de un descântec, după care citirea se face după anumite reguli stricte, aproape matematice.  Este, poate, cea mai ușoară metodă de a ghici viitorul, dar se referă de fapt la răspunsul la anumite întrebări pe care le are cel care ghicește sau cel căruia i se face o ”citire”.

Ghicitul în cărți normale

Aici lucrurile sunt ceva mai simple decât în cazul tarotului, și se pare că nu este nevoie să fii un mare mestru în arta divinației sau să fii înzestrat cu un har aparte. Nu este nevoie de cărți speciale, de descântece elaborate, sau de cine știe ce altceva, aveți nevoie doar de un pachet de cărți normale. Ce-i drept, se pare că dacă nu știți prea multe dintre interpretările cărților, sau nu credeți în arta ghicitului, cărțile nu-și vor dezvălui niciodată tainele.