Ce nu stiai despre axilele tale

Care este principala recomandare de a avea grija de pielea axilelor? Fara indoiala, hidratarea ar trebui inclusa in rutina de infrumusetare, cu atat mai mult atunci cand pielea este expusa frecvent la metode de indepartare a parului, care, prin natura lor, sunt agresive cu aceasta zona. Tipul de produs hidratant care ar trebui folosit poate fi o crema de uz zilnic pentru corp sau, daca este posibil, opteaza pentru un deodorant cu agenti de hidratare.

Ce metoda de indepartare a parului este cea mai agresiva cu pielea?Orice metoda de indepartare a parului este agresiva cu pielea, deoarece lama indeparteaza celulele din stratul cornos (stratul superficial al epidermei), penseta indeparteaza celulele din foliculul de par, ceara poate provoca inflamatii dupa aplicarea ei, iar cremele depilatoare au negativ. efecte secundare, cum ar fi aparitia alergiilor, mancarimii si dermatitei.

Poate deodorantul sa provoace inflamarea foliculilor de par? Deodorantul ajunge in straturile superficiale ale pielii, patrunde prin difuzie in celulele intregii epiderme si ajunge in ductul cel mai extern al glandelor sudoripare, prin urmare nu faciliteaza aparitia foliculitei, ci o trateaza mai degraba de starea fiecarei piele.

De ce suferim uneori disconfort al pielii dupa epilare? Acest lucru se intampla deoarece parul, in timpul procesului sau de crestere, nu creste drept, ci creste oblic, in diagonala sau orizontal si ramane incorporat in piele, ceea ce genereaza eruptii cutanate si inflamatii.

In acest caz, este epilarea cu laser o optiune pentru persoanele cu tendinta de a suferi de afectiuni inflamatorii ale foliculului de par? Categoric. Aceasta metoda poate indeparta 90 pana la 95 la suta din par, prevenind aparitia arsurilor, mancarimii si inflamatiei. Ideea este ca se efectueaza opt pana la 10 sedinte, la fiecare sase pana la opt saptamani, pentru a permite pielii sa se regenereze. In plus, trebuie facuta cu mare grija, deoarece poate provoca arsuri dureroase.

Cresterea parului la subrat provoaca mai multa transpiratie? In teorie, indiferent daca axila este paroasa sau nu, ar trebui sa produca aceeasi cantitate de transpiratie. Cu toate acestea, este posibil sa experimentati o crestere a transpiratiei atunci cand este mai mult, deoarece, atunci cand iese, transpiratia este in contact cu firele de par, ceea ce poate creste transpiratia din cauza factorilor bacterieni.

Au hormonii vreo legatura cu problemele de transpiratie excesiva? Hormonii stimuleaza glandele sudoripare, asa ca se poate spune ca sunt un factor, dar nu singurul.

Dimensiunea si forma axilelor au vreo legatura cu transpiratia? Sigur, de aceea barbatii transpira mai mult, pentru ca dimensiunea axilelor lor este mai mare. Un alt fapt este ca, cu cat cavitatea axilara este mai concava, cu atat va fi mai multa transpiratie.

Fapte distractive Un sondaj Dove pe 4.500 de femei din noua tari a dezvaluit fapte despre ingrijirea axilelor:

• De fiecare data cand o femeie se rade, pana la 36 la suta din ceea ce eliminati este piele.

• Pe parcursul unui an, femeile isi trec o lama de ras prin axile de pana la 2.000 de ori. Femeile cred ca se rad cu patru miscari pe axila, dar in realitate fac aproximativ 14.

• Fiecare ciclu complet de reinnoire a pielii axilelor dureaza 14 zile, dar femeile se rad la fiecare doua-trei zile. Pielea axilei nu are niciodata sansa de a se recupera.

• S-a demonstrat, de asemenea, ca barbierit mai frecvent produce un nivel mai ridicat de iritatie vizibila.

• 62% dintre femei cred ca axilele lor sunt neatractive, dar nu stiu cum sa-si ingrijeasca pielea.