Ai gresit? Iata cateva sfaturi!

Indiferent ca vorbim despre o greseala mica sau despre una mare, acestea sunt inevitabile. Toata lumea greseste, asa ca nu ai de ce sa te simti vinovata. Iata cateva sfaturi in cazul in care ai gresit cu ceva.

Din greseala invatam

Nu ne-am nascut invatati, iar omul este curios din fire. Chiar daca prietenii iti spun ca nu este cea mai buna idee sa faci un anumit lucru, tu tot vei incerca sa-l faci, doar pentru a te convinge ca tu ai dreptate. Cateodata nu ai! Cu totii am trecut prin asta cel putin o data in viata, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. Data viitoare vei sti si nu vei mai face aceeasi greseala.

Uita-te in jur

Crezi ca esti singura care a gresit? De fapt, chiar ai putea sa iti intrebi prietenele cele mai bune sa-ti povesteasca o greseala din viata lor pentru a te convinge ca a gresi este ceva absolut normal si omenesc. Nu te gandi ca tu esti singura care a luat o decizie proasta.

Nu te mai simti vinovata

Ok, ai gresit! Si acum ce vrei sa faci? Sa te plangi continuu ca ai gresit si ca trebuia sa te gandesti mai bine inainte de a lua o decizie? Mai bine ai accepta situatia si ai incepe sa cauti solutii pentru problemele tale.

Cere-ti scuze

Daca ai gresit in fata cuiva, cel mai bine este sa iti ceri scuze. Trebuie sa accepti ca nu ai avut dreptate si sa te “impaci” cu prietenul cu care te-ai contrazis. A-ti cere scuze nu inseamna ca esti o persoana fara coloana vertebrala, ci din contra, arata respect si demnitate.

Vei uita

Timpul le rezolva pe toate, si vei observa cum, pe masura ce timpul trece, vei uita de anumite greseli si nici macar nu le vei mai da importanta. In cazul unei decizii gresite este greu pana o accepti, dupa care nu ti se mai pare atat de rau.