20 de trucuri pentru a profita de camera de zi

Este inca centrul casei si cel mai vizibil loc; spatiul pentru reuniune familiala, odihna, comunicare. Descopera cele mai bune idei si solutii pentru a castiga lumina, spatiu si confort dintr-un decor perfect.

1. Canapeaua: inceput si sfarsit

In sufragerie, totul incepe si totul se termina pe canapea. Este piesa de mobilier centrala atat pentru volumul sau, cat si pentru functionalitatea sa si, de asemenea, un totem in ceea ce priveste decorarea. Dar poate fi cea mai mare piedica. Pentru a preveni ca aceasta sa devina o problema, cerintele de spatiu ar trebui puse pe primul loc inainte de a alege un model specific, daca nu se potriveste perfect.

2. Armonia

Tapiteria trebuie sa fie in concordanta cu culoarea peretelui pentru a „consuma” mai putin spatiu vizual si a genera o ordine care articuleaza restul decorului. Accesoriile si elementele ornamentale pot fi ridicate in culoarea complementara, pentru a spori nuantele.

3. Asezarea canapelei pe perete este intotdeauna o idee buna pentru a evita curgerile din spatele spatarului care pot genera o senzatie de disconfort. In plus, daca camera este ingusta, va fi cel mai bun mod de a profita la maximum de el si de a elibera spatiul maxim in zona centrala.

4. Confort si estetica

In fotolii si canapele, un spatar scazut, desi mai estetic, va fi mai putin confortabil pe care sa stai. In ceea ce priveste duritatea, este similar. Arcurile mai rigide din spuma sau de buzunar sunt recomandate pentru sedere, in timp ce cele moi in jos sunt o solutie ideala pentru culcare.

5. Pernele sunt cel mai bun aliat al peretilor albi. Ele dau calitate decorului si caldura spatiului. Cele rosiatice vor incalzi mediul, dar daca le folosim reversibile putem schimba „temperatura” doar prin rotirea lor.

6. Soare benefic

Ferestrele sunt intrarea naturala a luminii, care, atunci cand se filtreaza, in plus fata de iluminare, decoreaza. Perdelele translucide, impreuna cu tesaturi groase, va permit sa va jucati cu lumina si umbra si sa obtineti efecte incredibile.

7. Separati prin marire

Daca trebuie sa impartim spatiul, utilizarea unui modul de stocare la jumatate de inaltime ca element de separare este optiunea care va va permite sa castigati spatiu, oferind
partitiei functionalitate, generand in acelasi timp o permeabilitate suficienta pentru a oferi continuitate.

8. Daca aveti un semineu, acesta ar trebui sa fie centrul camerei. Cu toate acestea, acordarea acestuia proeminenta nu implica plasarea tuturor mobilierului in fata lui, ci mai degraba luarea semineului ca punct de referinta din care sa articulati restul elementelor sub forma de arc, cerc sau dreptunghi.

9. Nu traiesti doar alb

Albul este culoarea amplitudinii, dar ocrul si pamantul au si proprietatea de a multiplica metri. De asemenea, adauga confort vizual, armonie si un plus decorativ prin schimbarea in functie de intensitatea luminii pe care o primesc, dobandind tonuri verzui sau albastrui.

10. Culori sanatoase

Vopselele pot fi o sursa de emisii de substante nocive pentru sanatate pe care le putem evita cu usurinta. Cele mai sanatoase formulari care pot fi gasite pe piata sunt vopselele de argila bazilicate. Acestea sunt singurele potrivite pentru toate tipurile de alergii si astm.

11. Joc reflex

Asa cum am spus, albul este culoarea care reflecta cel mai mult lumina – pana la 80% -, dar exista un alt ton care urmeaza indeaproape: galben, alaturi de bej si nisip. Combinati aceste patru culori si veti obtine un spatiu mai luminos. Urmati acest model: spatiu in nisip si canapele albe care castiga stralucire cu perne bej si galben, in si catifea. Un set cald de tonuri care aminteste de lumina soarelui.

12. Doua medii

Daca sala de mese este integrata langa sufragerie, este recomandabil, in cazul unui gradient de iluminare naturala, sa amplasati canapeaua si zona de odihna sau audiovizual in zona slaba; iar in cea mai iluminata, masa de luat masa, care naturalizeaza actul de a manca.

13. Dand un plus de viata decorului cu plante, pe langa frumusetea naturala, se adauga prospetime mediului si, daca le selectati cu atentie, veti putea purifica aerul interior. De exemplu, iedera este antialergenica si pothios sau ferigi absorb toxine.

14. Televizorul deoparte

Televizorul nu trebuie sa conditioneze niciodata organizarea intregii camere. Prevenirea acestuia sa fie centrul nu inseamna ca ar trebui sa fie ascunsa, dar nu inseamna ca ar trebui sa fie pe un piedestal. Profitarea de capacitatile de rotatie a majoritatii afisajelor este cheia extinderii optiunilor de pozitionare.

15. Daca propunem, cel putin, canapeaua si peretii in tonuri neutre, vom avea foarte usor sa lansam un living nou din cand in cand, cu foarte putin efort si la un cost minim. Doar schimband tesaturile, cum ar fi pernele, perdelele si carouri, putem realiza un lifting facial surprinzator.

16. Colturi virtuoase

Colturile dintre coloane, grinzi sau sub scari sunt zone moarte pe care, cu putina atentie, le puteti face foarte pline de viata. Mobilierul de depozitare personalizat din gips-carton este cea mai eficienta si economica solutie pentru a beneficia la maximum de el.

17. Dimensiunea XL

Profitarea spatiilor mici este la fel de importanta ca si risipirea spatiilor mari. Pentru a face acest lucru, generarea de zone diferite cu functiile lor specifice este cheia. Pentru ca acesta sa fie integrat, este necesar un stil decorativ care sa ofere continuitate in timp ce diferentiaza clar fiecare mediu.

18. In & Out

Daca camera de zi se deschide spre o terasa sau patio, puteti profita la maximum comunicand interiorul si exteriorul cu o incinta care le permite sa fie imbinate si, astfel, pe vreme buna, camera de zi isi va dubla suprafata. Prin utilizarea unei reverberatii a materialelor in interior-exterior se va genera continuitatea necesara.

19. Pentru decoratiuni sobre, picturile si fotografiile vor da un plus de personalitate de care are nevoie fiecare camera. Pentru dimensiuni mari, o posibilitate este sa le sustineti direct pe sol; astfel vom evita forarea in pereti in timp ce vom putea explora noi solutii estetice.

20. Sa te vad mai bine

Desi este recomandat sa aveti o lumina generala, cel mai interesant lucru este sa generati o retea de spoturi si corpuri de iluminat de sprijin, cel putin pe zone functionale precum mese sau canapele, care permit modularea intensitatii.