Semne care iti spun ca lucrezi prea mult!

Americanii chiar au un cuvant pentru a desemna oamenii care muncesc prea mult: workaholici! Noi iti spunem care sunt semnele ca lucrezi prea mult si ce ar trebui sa faci in acest caz!

Dependent de munca

Poate iti vine greu sa crezi, insa exista si persoane care sunt dependente de munca. Acestia lucreaza mult mai mult decat programul obisnuit, si isi iau asupra lor diferite sarcini, care chiar nu intra in descrierea postului si sunt mereu obsedati de o noua provocare.

Cariera de succes

Foarte multi dintre noi ne dorim o cariera de succes si un loc de munca care sa ne permita sa avansam cat mai repede. Insa, din cauza acestei dorinte, ajungem cateodata sa exageram cu munca si sa ne extenuam, lucru care ne afecteaa negativ sanatatea.

E-mail

Pe telefonul personal se gaseste si contul de email de la serviciu si chiar intri in mod constant, sa vezi daca nu cumva ai mai primit un mail. Si daca ai primit, indiferent de ora indicata de ceas, trebuie sa raspunzi. Opreste-te, deoarece deja esti obsedat de munca pe care o depui si asta nu e bine. Lasa job-ul sa fie o mica parte a vietii tale, nu sa te conduca mereu.

Atributii

Iti place sa fii de ajutor si mereu gasesti cate ceva de facut la locul de munca, chiar daca toti colegii tai au plecat deja acasa. Nu iti mai pierde timpul stand atat de mult la serviciu si iesi mai bine cu prietenii in oras si relaxeaza-te din cand in cand.

Vorbesti doar despre serviciu

Atunci cand te intalnesti cu prietenii nu vorbesti decat despre serviciu si ce s-a mai intamplat la birou, pe cine mai da seful afara, cine cu cine s-a cuplat sau intrebi de solutii pentru anumite probleme. Adu-ti aminte ca prietenii vor sa vorbeasca cu tine si sa afle ce mai faci tu, nu cum te descurci la serviciu.

Lucrezi si de acasa

Chiar daca programul tau se termina la ora 18:00, tu simti nevoia sa mai muncesti putin si iti iei cateva dosare acasa, pentru mai tarziu. Nu mai face acest lucru, deoarece aceasta munca continua te face sa te indepartezi de prieteni si de familie.