Metode de contraceptie nesigure!

Sunt o multime de metode de contraceptie, unele mai sigure decat altele. Azi vom discuta despre contraceptia care nu-ti ofera o atat de buna protectie si iti spunem de ce trebuie sa te feresti de acestea!

Sexul in timpul menstruatiei

Se spune ca daca faci sex in timpul menstruatiei nu poti ramane insarcinata, deoarece nu esti la ovulatie. Insa, trebuie sa stii ca spermatozoizii pot trai pana la 7 zile in uter, iar ovulatia are loc la 7 zile de la menstruatie. Chiar daca sansele sa ramai insarcinata sunt mici, acestea exista.

Lubrifiant ca metode de contraceptie

Multa lume crede ca lubrifiantii au si o componenta de protectie, si ca vor functiona impotriva unei sarcini nedorite. De fapt, lucrurile stau chiar pe dos, deoarece lubrifiantii nu ofera niciun fel de protectie, ci sunt folositi doar pentru a te simti mai bine in timpul sexului.

Coitus interruptus

Foarte multe cupluri din lume folosesc aceasta metoda de contraceptie, insa este foarte nesigura, mai ales daca nu vrei sa te trezesti cu o sarcina nedorita. Metoda presupune retragerea penisului din vagin si ejacularea in afara acestuia. Totul insa cade pe umerii barbatului, care trebuie sa aiba un autocontrol foarte bun si sa retraga penisul din vagin la momentul potrivit.

De ce nu este o metoda sigura? Deoarece in timpul sexului, barbatii secreta un lichid, care contine sermatozoizi. In plus, daca barbatul nu se controleaza, chiar si o picatura de sperma ajunsa in vaginul tau te poate lasa insarcinata.

Metoda calendarului

Este o metoda folosita de foarte multe femei din toata lumea, iar in cazul unora dintre acestea, metoda chiar functioneaza. Pentru a putea pune in aplicare aceasta metoda de contraceptie trebuie sa-ti urmaresti ciclurile menstruale timp de cel putin 6 luni, sa stabilesti care este perioada ovulatiei si perioada in care esti fertila, apoi sa eviti sa intreti relatii sexuale in acest timp.