Imi urasc slujba, dar nu pot sa renunt: ce sa fac

„Imi urasc slujba, dar nu pot sa renunt” este o expresie comuna. Prin urmare, aici te ajutam sa o iei mai bine pana vei gasi o alta oportunitate.

Practic, toata lumea a spus la un moment dat „Imi urasc meseria”. Cand oportunitatile si situatia de viata o permit, solutia este la fel de usoara ca sa o parasesti . Totusi, ce se intampla cand nu este?

Multi oameni sunt prinsi in ocupatii care nu le indeplinesc sau, si mai rau, in medii de munca toxice, conditii precare de munca sau situatii de hartuire. Cand scaparea de ei este imposibila, angoasa si disperarea pateaza de obicei orizontul. Munca devine un centru de greutate din care gandul nu poate scapa.

Daca te afli intr-o situatie similara, in acest articol vom vorbi despre cateva strategii care te vor ajuta sa faci fata pana vei gasi ceva mai bun. Nu rata.

Imi urasc slujba, de ce?

Nivelul de satisfactie fata de munca depusa este una dintre variabilele cel mai putin luate in considerare pentru productivitate de catre companii. Un angajat care sufera de suferinta psihologica din cauza ocupatiei sale nu numai ca are performante mai slabe in timpul programului de lucru, dar se imbolnaveste mai usor, creeaza un mediu prost in mediul sau de lucru si nu impartaseste valorile companiei.

Totusi, ce face ca un loc de munca sa fie obositor din punct de vedere psihologic? Iata cele mai comune motive:

 • Salariu mic.
 • sefi rai.
 • Cultura muncii toxice.
 • Comunicare slaba intre colegi.
 • Organizare proasta.
 • Naveta lunga sau stresanta la si de la serviciu.
 • Programe incompatibile cu viata de zi cu zi.
 • Locuri de munca cu un nivel ridicat de stres emotional: medici veterinari, personal sanitar, pompieri etc.
 • Probleme morale cu ocupatia in sine: abatoare, magazine, evacuari si multe altele.
 • Lipsa recunoasterii valorii lucratorului.
 • Situatii de abuz sau hartuire.

Dupa cum puteti vedea, astazi este usor sa gasiti oricare dintre aceste conditii intr-un loc de munca. De aceea este necesar sa fii antrenat in anumite dinamici pozitive ale gandirii, pentru ca de asemenea este usor sa fii prins intr-o munca proasta pentru o perioada. Iata cateva resurse care va vor fi de ajutor.

Imi urasc slujba, dar nu pot sa renunt: ce sa fac

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca nu este rau, nici un esec, sa schimbi locul de munca . Multi oameni se straduiesc sa devina mai buni la o sarcina in timp ce se sufoca de toate conditiile proaste pe care le indura, iar asta nu este sanatos si nu ar trebui sa devina cultura. Asa ca, inainte de a citi restul recomandarilor, renuntati cat mai curand posibil din slujba pe care o urasti.

Nu incetati niciodata sa cautati un loc de munca

Cautarea unui loc de munca este o odisee pentru multi oameni si poate dura ani de zile. Totusi, daca nu ai nicio sansa sa nu mai lucrezi, nu lasa deoparte nici sa gasesti unul mai bun. Este singura modalitate de a gasi oportunitatile atunci cand apar.

Alaturati-va sindicatului companiei dvs. sau creati unul

Daca va confruntati cu o situatie de hartuire sau exploatare, aveti dreptul de a cere o schimbare. Sindicatele ofera resurse si consiliere daca trebuie sa luati masuri legale . Este greu sa te pronunti impotriva abuzului, dar al tau ar putea inspira mai multi oameni si poate obtine dreptate.

Fa-ti timp de calitate pentru tine

Este usor sa iei acasa frustrarea, anxietatea si furia care vin dintr-o slujba pe care o urasti. Cu toate acestea, acest lucru va face doar din acea zona toxica centrul vietii tale, cand in realitate este doar un aspect al acesteia.

Faceti activitati care sa va fie placute, daca poate fi in companie mai buna ; astfel va fi mai greu ca anumite idei sa devina ganduri obsesive.

Timpul de calitate pe care il petreceti in timpul liber va va ajuta, de asemenea, sa va mutati atentia catre lucruri mai placute, care va vor oferi claritate mentala pentru a rezolva problemele.

Incercati sa va mentineti ocupat la serviciu

Cand o activitate este neplacuta si nu poti scapa de ea pentru un timp, ai tendinta de a lasa orele sa treaca dorindu-ti ca ziua sa se fi incheiat. Acest lucru, insa, face ca fiecare minut sa fie mai greu decat ultimul.

Prin urmare, luati-va activitatile ca pe o modalitate de a face sfarsitul zilei sa vina mai repede . De asemenea, mentinerea productivitatii la un nivel acceptabil va preveni alte tensiuni cu colegii.

Incercati sa rezolvati situatia pe plan intern

Este posibil sa ai capacitatea de a schimba lucruri care sunt gresite in munca ta, dar sa nu fii constient de asta. Neputinta invatata este comuna in multe medii de lucru, in care oamenii cred ca nu au puterea de a imbunatati nimic care ii impiedica sa lucreze in largul lor.

Prin urmare, inainte de a ceda frustrarii si anxietatii, foloseste resursele si posibilitatile disponibile pentru a imbunatati aceste conditii. Poti sa vorbesti cu sefii tai, sa faci singur imbunatatiri , sa raportezi situatii ilegale si multe altele. Acest lucru, de altfel, nu este incompatibil cu cautarea unui alt loc de munca.

Imi urasc slujba si imi afecteaza sanatatea

Problema mediilor toxice de lucru este o realitate. Multe persoane incearca sa faca fata cat mai bine situatiilor insuportabile, dar ajung totusi sa dezvolte tulburari depresive si anxioase -printre altele-. In acest caz, cea mai buna strategie va fi sa mergi la un profesionist.

In cele din urma, exista ceva de care ar trebui sa-ti amintesti mereu: nu esti responsabil pentru situatiile de hartuire sau exploatare . Ar trebui sa-ti pese intotdeauna ca performanta ta este excelenta, dar si altii ar trebui sa se asigure ca o merita.