Cum se face capsuni cu smantana? Reteta, deserturi si beneficii

Cine poate rezista unei creme bogate si delicioase de capsuni preparata dupa reteta originala? Aflati cum sa faceti acest lucru in nota noastra

Majoritatea vor fi de acord ca capsunile cu smantana sunt unul dintre cele mai delicioase deserturi pe care le putem face acasa, deoarece reteta lor este foarte usoara. Este un desert caruia nimeni nu-i poate rezista. Aflati cum sa le pregatiti urmand pasi simpli care va vor face sa va testati abilitatile in bucatarie.

Capsunile cu smantana sunt desertul preferat al multora

Cel mai bun dintre toate este ca de data aceasta va lasam cateva retete cu capsuni pentru a va satisface pofta. Vom incepe cu capsunile clasice cu smantana si vom continua cu ciocolata si smantana.

Capsuni si frisca

Ingrediente

  • 250 de grame de capsuni curate
  • 150 de grame de zahar
  • 50 de mililitri de extract de vanilie
  • 500 mililitros de crema para batir
  • 2 linguri fistic tocat

Pregatirea

  1. Taiati capsunile in sferturi
  2. Bateti smantana cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul
  3. Adaugati capsunile si amestecati cu grija cu o lingura
  4. La servire se decoreaza cu fistic

Capsuni cu ciocolata

Capsunile de ciocolata   sunt o optiune foarte buna pentru desert, deoarece sunt usoare, sanatoase, crocante si foarte dulci.

Ingrediente

  • 12 capsuni
  • Ciocolata neagra pentru coacere
  • Ciocolata alba pentru copt
  • inimioare de zahar

Capsuni cu ciocolata neagra si produse de patiserie

Pregatirea

  1. Curatati bine capsunile cu apa si uscati cu grija cu hartie de bucatarie. Asigurati-va ca sunt uscate inainte de a le acoperi cu ciocolata
  2. Taiati ciocolata neagra ca sa se topeasca mai bine. Il poti topi in cuptorul cu microunde sau la bain-marie, ambele variante sunt valabile. Amintiti-va ca daca o faceti la bain-marie este important sa aveti grija ca in recipientul de ciocolata sa nu intre nicio picatura de apa.
  3. Daca intentionati sa o faceti la cuptorul cu microunde, lasati ciocolata timp de 30 de secunde, scoateti-o si amestecati bine cateva secunde. Daca au ramas cateva bucati de topit, repetati procesul, dar intotdeauna pentru cateva secunde pentru a evita arderea.
  4. Dupa ce ati terminat pasul anterior, lasati-l sa se raceasca cateva minute, pana cand devine caldut si nu va arde (evitati sa se raceasca prea mult sau se poate solidifica din nou)
  5. Luati o capsuna pe partea de frunze si scufundati-o complet in ciocolata. Ridicati capsunile si agitati usor pentru a elimina excesul de ciocolata
  6. Asezati capsunile pe o suprafata plana acoperita cu un covor de silicon sau hartie de pergament. Daca capsunile au fost reci, in cateva secunde ciocolata se va solidifica. De asemenea, le puteti pune la frigider pentru cateva minute pentru a le ajuta sa se intareasca.
  7. Acum topeste ciocolata alba urmand acelasi proces ca si cu ciocolata neagra. Inmuiati o lingura in ciocolata si ridicati pentru a lasa excesul sa cada. Puneti un jet subtire de ciocolata peste capsuni. Incercati sa le faceti linii fine fine. Daca vrei sa le decorezi cu stropi sau inimioare de zahar, trebuie sa le asezi repede
  8. Gata! Capsunile tale uimitoare si delicioase cu ciocolata neagra si alba au fost perfecte

Capsuni cu crema

Am terminat nota noastra despre cum sa facem capsuni cu smantana, dar de data aceasta schimbam putin reteta si folosim smantana.

Ingrediente

  • 500 de grame de capsuni
  •  500 mililitros de nata liquida o crema de leche
  •  125 de grame de zahar
  •  1 lingurita extract de vanilie
  •  1 punado de fideos de chocolate
  •  Sirope de fresa

Pregatirea

  1. Incepem prin a pregati toate ingredientele de care vom avea nevoie
  2. In continuare batem smantana
  3. Spalati apoi capsunile si taiati-le in jumatate, rezervand patru intregi
  4. Intr-un pahar de desert, picurati niste sirop de capsuni. Acest pas este optional asa ca daca nu va place, puteti pregati doar capsunile cu frisca.
  5. In continuare, puneti capsunile taiate la baza paharelor
  6. Apoi, umpleti o punga de patiserie cu frisca si puneti-o deasupra capsunilor proaspete
  7. Odata ce avem ceasca de capsuni cu smantana, punem deasupra mai multe capsuni incercand sa o facem decorativ iar in centru, o capsuna intreaga.
  8. Putem pune niste taitei de ciocolata deasupra daca vrem
  9. Totul este gata pentru a va servi capsunile cu smantana de casa!

Caracteristicile si beneficiile capsunilor

Credeti sau nu, capsunile sunt din familia trandafirilor. Ele apartin familiei Rosaceae, care este un grup mare de plante care include pomi fructiferi precum prunii, perii, merii, migdalei ciresi, murele si zmeura.

Capsunile comerciale pe care le cunoastem cu totii sunt rezultatul a numeroase incrucisari de specii de plante care se adapteaza la diferite conditii meteorologice. Sunt plantate pentru a satisface cerintele pietei. Pe baza acestui fapt, exista patru specii de capsuni in genul Fragaria: padure, plaja, europeana si stacojiu sau american.

Nu seamana, dar este fructul care are cea mai mare vitamina C in comparatie cu greutatea sa. Are 75 de miligrame la 100 de grame, ceea ce ar putea depasi cantitatea gasita in portocale. O alta dintre proprietatile lor este aceea ca sunt bogate in calciu, fosfor, potasiu si magneziu.

Desi le asociem cu dulceata si am putea crede ca sunt bogate in calorii, realitatea este ca continutul lor de zahar este foarte scazut.

O singura capsuna poate contine pana la 200 de seminte, dar spre deosebire de alte fructe, acestea se gasesc pe exteriorul fructului. Aceasta se numeste infructescenta, un grup de fructe rezultat in urma fertilizarii.