Ce probleme rezolva anticonceptionalele?

Anticonceptionalele reprezinta in acest moment cea mai utilizata metoda de contraceptie la nivel mondial. Femeile care sunt inca in perioada fertila prefera aceste pastile minuscule in detrimentul unui sterilet sau a altei metode de contraceptie. Azi vom afla ce probleme rezolva anticonceptionalele!

Sarcina nedorita

In primul rand, au scazut numarul de sarcini nedorite la nivel mondial, dupa aparitia pilulelor, in 1955. Astfel, s-a diminuat si numarul adolescentelor care deveneau mame prea tinere sau numarul femeilor care apelau la chiuretaj pentru a scapa de sarcina.

Ciclu menstrual

Dupa lansarea acestora, anticonceptionalele s-au dovedit utile in mai multe situatii. de exemplu, pilulele regleaza ciclul menstrual. Daca pana la utilizarea pilulelor, pacienta avea un ciclu neregulat, dupa cateva luni de folosire a anticonceptionalelor ciclul se va regla la 28 de zile, datorita hormonilor continuti in pastila.

Dureri menstruale

Tot datorita hormonilor ingerati in fiecare zi, durerile menstruale sunt diminuate. Sindromul premenstrual va avea simptome mai putin evidente, iar cantitatea de sange eliminata in timpul menstrei va fi mai mica. Chiar si durata menstruatiei se va diminua, pana la 3-4 zile.

Acneea

Inca o problema pe care anticonceptionalele pare sa o rezolve cu succes este acneea. Dupa cateva luni de folosire a anticonceptionalelor, vei observa o imbunatatire a problemelor tenului. In unele cazuri, medicul chiar poate recomanda administrarea de pilule pentru reglarea hormonala si pentru diminuarea acneei.

Dereglari hormonale

Atunci cand ai dereglari hormonale, pilulele sunt recomandate, insa doar dupa consultul medicului si acceptul acestuia. Chiar si probelemele minore ale tidoidei pot fi imbunatatite cu ajutorul anticonceptionalelor.

Bolile cu transmitere sexuala sunt inca un risc

Singurul dezavantaj al pilulelor este ca nu protejeaza impotriva bolilor si infectiilor cu transmitere pe cale sexuala. Prezervativul este singurul care te protejeaza 100%.