Bolile de piele la pisici!

Si pisicile pot suferi de diferite boli de piele, care le poate afecta. Sa vedem cele mai comune boli de piele pe care pisicuta ta le-ar putea face.

Micoza

Micoza se poate transmite si altor animale sau chiar oamenilor. Afecteaza in primul rand zona botului si a urechilor, apoi baza gherutelor. Lasata netratata, boala poate evolua pana la caderea ghearelor sau a falangelor, lucru care poate mutila pisica permanent.

Pecingina

Este o ciuperca ce afecteaza pisicile mici, de pana intr-un an. Cauzeaza leziuni circulare pe cap, urechi sau labute, iar in jurul leziunilor se poate observa lipsa parului. Este o ciuperca contagioasa, si trebuie tratata cat mai repede.

Acneea

Chiar si pisicutele pot suferi de acnee, care apare de obicei pe barbie. Specialistii spun ca stresul poate fi o cauza a aparitiei acneei in cazul pisicutelor.

Sporotricoza

O alta ciuperca ce poate produce leziuni la nivelul pielii si se transmite si la oameni. Pisicuta trebuie tratata imediat, mai ales daca in casa locuiesc si copii sau persoane cu imunitatea scazuta.

Alopecia

Pierderea parului in cazul animalelor este clar un semn de boala. Du-te cu pisicuta la veterinar, imediat ce observi ca animalul pierde prea mult par si ramane cu locuri unde este”cheala”.

Dermatita alergica

In cazul in care folosesti diferite produse de ingrijire a pisicutei tale, aceasta poate avea reactii alergice. Daca pisicuta ta se scarpina foarte mult, este posibil sa sufere de dermatita alergica. Vezi ce ai schimbat in ingrijirea pisicutei sau chiar in alimentatia acesteia, deoarece acolo vei gasi si cauza.

Acarieni in urechi

Acarienii sunt paraziti mici care pot trai in interiorul urechii pisicutei, fiind atrasi de ceara din urechi. Se manifesta prin inflamatii in zona urechilor, caz in care trebuie sa te duci cu pisicuta urgent la medic.

Cancer de piele

Si pisicutele pot suferi de cancer de piele, iar primul simptom este aparitia unor noduli pe piele. Pentru stabilirea diagnosticului este necesara o biopsie.

Paduchi.

Nu este placut, insa pisicile pot face si paduchi, paraziti care se hranesc cu pielea moarta a pisicutei. Apar pe pisicile bolnave sau batrane, insa si aceasta problema trebuie tratata.